در حال آماده سازی ...
وقتی بحث بین آقا و خانم در میگیرد که درب لولایی (Hinged Door) برای کمد انتخاب کنیم یا درب ریلی (Sliding Door) شاید خواندن این راهنما بتواند کمکی به آرام شدن اوضاع کند. در این متن ابتدا هر یک از دو نوع اصلی درب کمد معرفی سپس به بیان مزایای هر یک پرداخته میشود.
در این سیستم ، درب بطور معمول با کمک دو یا سه لولا به چارچوب یا بدنه کمد متصل میشود. بر اساس استاندارد عرض درب لولایی نباید از 60 سانتی متر بیشتر باشد. در صورت بزرگتر و سنگین تر شدن درب، تعداد و کیفیت لولاها باید بالا رود تا بتوان به خوبی درب را مهار کرد. این دربها با زاویه 90 درجه رو به بیرون باز میشوند.
دربهای ریلی همانطور که از اسمشان پیداست طوری ساخته میشوند که به نرمیروی یک ریل فلزی حرکت کنند. غلطکهایی زیر درب وجود دارند که باعث نرمیاین حرکت میشوند. در انتهای ریل مکانیزمیبه نام مستعار ترمز وجود دارد که سبب بسته ماندن درب میشود. این دربها امروزه بسیار رایج و محبوب هستند.
لیستی از عواملی که ممکن است برای مورد شما مفید باشد در زیر تهیه شده است تا با کمک این لیست با چشمانی باز و با سنجیدن تمام عوامل، تصمیم درست را بگیرید. لازم به ذکر است که از لحاظ قیمتی تفاوت چشمگیری بین درب لولایی و ریلی وجود ندارد.
فضای مانور: دربهای لولایی به دلیل باز شدن رو به بیرون فضای مانور زیادی احتیاج دارند. شاید یکی از علل اصلی استفاده از دربهای ریلی همین باشد زیرا درب ریلی برای باز شدن به فضای مانور احتیاج ندارد یا اصطلاحا جایی نمیگیرد.
محدودیت در عرض: عرض درب لولایی، به خاطر نوع اتصال به بدنه و لولا، بیشتر از 60 سانتی متر نمیتواند باشد. برای عرضهای بیشتر باید از لولاهای گرانقیمت استفاده نمود. در غیر این صورت لولا به سرعت مستهلک خواهد شد. در صورتی که درب ریلی میتواند عرضهای خیلی بیشتری داشته باشد به خصوص وقتی که عرض کلی کمد زیاد است.
زاویه دید: چون درب لولایی به طور کامل باز میشود و زاویه دید بیشتری در اختیار شما قرار خواهد داد. بعلاوه شما به طور هم زمان به سراسر محتوای کمد دسترسی خواهید داشت در حالی که اگر درب کمد ریلی باشد همیشه حداقل به 50% از کمد خود دسترسی نخواهید داشت.
تعمیر و نگهداری: ممکن است لولاهای در لولایی به مرور زمان کهنه شوند و کارایی خود را از دست بدهند اما به راحتی میتوان با یک پیچ گوشتی آن را تعویض کرد. ضمن اینکه تعمیر یا تعویض آن هزینه چندانی در بر نخواهد داشت. در حالی که برای تعمیر یا تعویض ریل یا غلطک در ریلی به احتمال زیاد باید از یک نجار یا کابینت کار کمک بگیرید. از لحاظ طول عمر یراق، هر دو نوع درب تقریبا در یک سطح قرار دارند البته بستگی زیادی به کیفیت یراق استفاده شده در ساخت کمد دارد.
فضای اضافه: شما میتوانید از سطح داخلی دربهای لولایی نیز استفاده کنید. به راحتی باکس یا آویزی به داخل آن نصب کرده و برخی از وسایل را روی آن قرار دهید. در حالی که امکان استفاده از سطح داخلی درب ریلی وجود ندارد.
ظاهر: نصب تزئینات کلاسیک و منبت روی درب ریلی محدودیت دارد پس اگر میخواهید در کمد شما تزئینات چوبی داشته باشد از در لولایی استفاده کنید چرا که در طی سالیان متمادی روشهای بسیار زیادی برای زیباسازی دربهای کمد لولایی وجود داشته و دارد. از سویی دیگر در ریلی برای استفاده از درب شیشهای یا آینه بر روی درب، گزینه مناسب تری است؛ چرا که تحمل وزن بیشتری دارد.
قفل: اگر بخواهید درب کمد خود را قفل کنید در حالت درب لولایی گزینههای خیلی متنوع و بیشتری نسبت به درب ریلی خواهید داشت.
نصب: در نصب درب لولایی، رگلاژ بودن دربها به طوری که ظاهر منظم داشته باشند و به راحتی و بدون تداخل باز و بسته شوند بسیار مهم است. در نصب درب ریلی، نصب دقیق و تراز ریل در بالا و پایین، حرکت نرم و ترمز درست در انتهای ریل باید با ظرافت زیاد رعایت شود. بنابراین هر یک سختی خود را دارد و در این زمینه هیچ یک بر دیگری برتری ندارد.
برای ساخت کمد سفارشی خود در رسام ایدهرو به رسام کمد مراجعه کنید.